Analysten training: EasyQuery en koppeling andere bronbestanden voor Analisten

Deze training is bedoeld voor handhavers die ervaring hebben met AMICE. U krijgt inzicht wanneer bedrijven moeten melden bij het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA).

Introductie

Deze training is bedoeld voor analisten die al ervaring hebben met AMICE. Na een korte opfriscursus over wie moet melden in AMICE, gaan we snel aan de slag met EasyQuery (Flexibele Querytool). Het maken van een in/uit-balans voor een ontvangende inrichting van afval, is een van de aandachtspunten bij het gebruik van EasyQuery. Ook is er aandacht voor het koppelen van meldgegevens van AMICE met andere bronbestanden. Hier kunt u denken aan meldgegevens van EVOA of Meldpunt Bodemkwaliteit.

Doel van de training

Tijdens de training ‘Training voor Analisten’ leert u hoe u AMICE en Easyquery kunt inzetten om tot in detail inzicht te krijgen in wat er met afval is gebeurd. Ook is er aandacht voor koppeling met andere bronbestanden.

Voor wie

De training is bedoeld voor analisten van Omgevingsdiensten, Inspectiediensten of de Politie. Kennis van de Wet Milieubeheer en het besluit melden is praktisch maar geen vereiste. Uiteraard is het wel van belang dat zij in hun werk in aanraking komen met het uitvoeren van analyses. Ervaring met MS Excel is essentieel. Belangrijk is ook dat u beschikt over een e-herkenningsmiddel met ten minste veiligheidsniveau 2+ en toegang tot AMICE.

Resultaat

  • Kennis van de belangrijkste verplichtingen uit het Besluit melden.
  • Duidelijkheid wanneer de Inzamelaarsregeling of Route-inzameling mag worden gebruikt.
  • In staat om analyses uit te voeren met de meldgegevens uit AMICE, zodat u voor een controle tot in detail wat er met (afval)stoffen is gebeurd op de inrichting in kwestie.
  • In staat om te analyseren welke (afval)stoffen in uw regio wel vrijkomen en welke niet.
  • In staat om te achterhalen wat er met die (afval)stoffen gebeurt en waar deze heen gaan.
  • In staat om de meldgegevens van AMICE ook met andere bronbestanden te combineren.

Programma

Tijdens de cursus krijgt u uitleg over de verplichtingen van bedrijven op grond van het Besluit melden. De cursus focust daarnaast vooral op het achterhalen van de afvalstoffen die een inrichting in en uit zijn gegaan. En er is aandacht voor andere bronbestanden en het koppelen aan AMICE. Tijdens de training is volop gelegenheid voor discussie en uitleg. U kunt eigen casuïstiek inbrengen.

Nu gratis inschrijven

Deelname is gratis voor medewerkers van omgevingsdiensten. Het is ook mogelijk om de training incompany te geven.

Neem voor vragen contact op met onze helpdesk: (088) 797 71 02.