Gebruik van de webservices

Ik wil toegang aanvragen voor de Bedrijven Test Omgeving. Hoe doe ik dat?

In de Bedrijven Test Omgeving (BTO) kunnen softwareleveranciers alvast testen of de aanpassingen die zij hebben gedaan voor nieuwe versies van AMICE goed werken.

Via https://test.lma.nl kan men na inloggen met een eHerkenningsaccount een account aanvragen, dat wordt behandeld door de helpdesk.

Ik krijg de melding ‘false’ of ‘500 error’ als ik een XML-bericht verstuur. Wat nu?

Als u de melding ‘false’ of ‘500 error’ krijgt, voldoet uw XML-bericht niet aan alle regels. Hierdoor krijgt u géén retourbericht. Hier kunt u de XML-specificatie van AMICE downloaden: XML-specificatie (pdf, 1.6 MB)

Krijgt u de melding ‘true’ en krijgt u toch geen retourbericht? Bel dan de LMA-helpdesk.

Ik heb een melding gedaan en ik krijg de melding ‘request entity too large’. Wat gaat er fout?

Het bericht dat u stuurt, is te groot. Deel het bericht in kleine stukken, bijvoorbeeld minder meldingen in een bericht. Stuur deze kleinere berichten apart naar AMICE.

Hoe maak ik speciale tekens in een XML-bericht?

Wilt u een speciaal teken maken in een XML-bericht? Doe dit dan op dezelfde manier als in een HTML-bericht. Bijvoorbeeld: de code &lt; is <

Ik heb een bedrijfsnummer aangevraagd. En nu krijg ik een lijst met bedrijven. Wat moet ik met de lijst doen?

Vraagt u een bedrijfsnummer aan via AMICE? En kent AMICE het bedrijf niet? Dan stuurt AMICE u een lijst met bedrijven die u misschien bedoelt.

  • Staat het bedrijf waar u een bedrijfsnummer voor aanvraagt op de lijst? Doe dan nog een aanvraag en gebruik de gegevens die op de lijst staan. Let op: Verander dan ook de gegevens van het bedrijf in uw eigen administratie.
  • Staat het bedrijf niet op de lijst? Vraag dan een bedrijfsnummer aan via Amice via internet.

Ik doe een ‘Eerste Ontvangstmelding’ en ik krijg de melding ‘LokatieHerkomstAdresOnbekend’. Wat gaat er fout?

Krijgt u de melding ‘LokatieHerkomstAdresOnbekend’? En weet u zeker dat de postcode bestaat die u heeft ingevuld? Controleer dan de tekens die u heeft gebruikt. U mag maximaal 6 tekens gebruiken en u mag géén spatie zetten tussen de cijfers en de letters.

Is de postcode fout die u heeft ingevuld? AMICE controleert dan de juistheid van de plaatsnaam, de straat en het huisnummer die u heeft ingevuld.