- Update - AMICE offline vanaf 17 juni 17.00 tot 18 juni 08.00 uur

Gepubliceerd 9 juni 2021

Vanwege een gevonden probleem bij het testen schuift de update datum 2 dagen op.  Vanaf 17 juni 2021, 17:00 uur is AMICE vanwege deze update niet te bereiken. Dit duurt tot uiterlijk 18 juni 202108:00 uur.

Aan al het moois komt een eind en zo ook aan de vertrouwde paarse kleur die jullie van ons gewend zijn. Wij gaan AMICE laten aansluiten op de rijkshuisstijl.

Wijzigingen

Achter de schermen zijn wij constant bezig met het up to date houden en vernieuwen van AMICE. Over het algemeen vallen deze wijzigingen alleen op bij het gebruik van specifieke pagina's en functies maar bij deze update zal u dit bijna overal op de website opvallen.

Uitgangspunten zijn dat u als gebruiker zo min mogelijk wijzigingen in de schermen ondervindt. U vindt in het nieuwe ontwerp dezelfde velden en knoppen. Het krijgt alleen een andere kleur. Andere uitgangspunten van het project zijn dat de website beter werkt op mobiele schermen; en meer voldoet aan de toegankelijkheidseisen.

Homepage AMICE melder
Nieuwe kleuren thuispagina melder

Uitzonderingen

Vanwege het aansluiten op nieuwe wet- en regelgeving zal er eind 2021 een grote wijziging in AMICE plaatsvinden. Om deze reden zijn enkele pagina's nog beschikbaar in de oude kleuren. Het gaat hier bijvoorbeeld om de pagina voor het aanvragen van bedrijfsnummers (voor melders) en signaleringen (voor handhavers). Deze pagina's zullen op een later moment aangepast worden. Aan het melden middels XML verandert er met deze release niets.

AMICE meldingen scherm
Nieuw kleurenschema AMICE meldingen scherm

Onderhoud

Log daarom tijdig uit en zorg dat er geen meldingen in dat tijdsbestek worden ingepland en uitgevoerd. Dit om te voorkomen dat er problemen ontstaan met onvolledige of ontbrekende meldingen.