Webinar Circulaire Economie voor overheidsmedewerkers

Gepubliceerd 1 oktober 2020

Enkele weken terug gaf het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA) samen met projectpartners Gemeente Amsterdam en TU Delft, een webinar over een monitor voor circulaire economie in Nederland.

Bij LMA houden wij ons bezig met afvalmeldingen. Dat deze materialen worden afgedankt, is natuurlijk doodzonde. Daarom maken wij in Nederland de overstap naar een circulaire economie.

Monitor voor de Circulaire Economie

De data van het LMA kunnen inzicht bieden in hoe afvalstromen zich door Nederland bewegen. Op dit moment is dat vooral voor handhavers interessant. Maar in een circulaire economie is dit soort data ook zeer geschikt om in kaart te brengen welke grondstoffen waar beschikbaar zijn. Medio 2019 zijn wij door gemeente Amsterdam en de TU Delft benaderd om mee te helpen aan het ontwikkelen van een monitor voor de circulaire economie.

Webinar 7 september

Het project was na de zomer klaar om met de buitenwacht te delen. Na een welkom van programmamanager Amsterdam Circulair Eveline Jonkhoff was er uitgebreid tijd gemaakt voor de projectpartners van TU Delft. Hoogleraar Arjan van Timmeren en doctoraal kandidaat Arnout Sabbe hebben de deelnemers door het monitorplatform begeleid. Dit platform biedt de mogelijkheid om de schaal, de complexiteit en de CO2-impact van de problematiek duidelijk in kaart te brengen.

Meer informatie over het monitorplatform van TU Delft kunt u in dit artikel van TU Delft lezen.

Bij deze webinar was ook een glansrol voor onze adviseur Tjerk ter Veen. Met een brede glimlach heeft hij de digitale aanwezigen door de details van de data kunnen leiden. Voor degenen die het gemist hebben. De webinar over circulaire economie van 2 uur kun je online terugkijken.