OD Noordzeekanaalgebied introduceert Bodem-app

Gepubliceerd 1 juli 2016

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (NZKG) werkt aan een applicatie die meldgegevens van diverse bronnen combineert. Daarmee vergemakkelijkt de app het bodemtoezicht. Ook het LMA levert een bijdrage aan de app, die eind dit jaar in gebruik wordt genomen.

De applicatie is een vervolg op de digitale kaart die NZKG eerder ontwikkelde. Om overtreders van milieuwetgeving eenvoudiger te kunnen opsporen, combineert de kaart meldgegevens bij het LMA, het Meldpunt Bodemkwaliteit (Bodem+) en het MOOR-platform, evenals meldingen over saneringen.

Zicht op grond

De bijdrage van het LMA aan het bodemtoezicht is wezenlijk. Zowel grond dat bij een werk is vrijgekomen, als grond die na opslag of verwerking bij een inrichting vrijkomt, kan in de meldgegevens van AMICE staan.

Ambities

NZKG heeft flinke ambities met de app. Zo wil het deze in de toekomst uitbreiden, zodat deze ook gebruikt kan worden voor het toezicht op bagger en afvalstoffen, zoals asbest. Lees voor meer informatie ook het nieuwsbericht op de website van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.