LMA webinars en online­­ ­trainingen

Gepubliceerd 29 mei 2020

Langzaamaan worden de coronamaatregelen in Nederland weer versoepeld. Privé begint het dagelijks leven steeds meer op de oude situatie te lijken. Werken doen we echter grotendeels nog steeds thuis. Voor onze AMICE trainingen komt het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA) nu 'thuis' op bezoek.

Trainingen voor de omgevingsdiensten.

Met de trainingen ondersteunt het LMA de omgevingsdiensten in hun ambitie het toezicht en de handhaving te versterken. Tijdens de cursus geven onze adviseurs uitleg over de meld- en registratieverplichtingen en de belangrijkste uitzonderingen. Tijdens een demonstratie van het meldsysteem AMICE laten wij zien welke functies voor handhavers van omgevingsdiensten relevant zijn.

Normaal vinden de trainingen bij de omgevingsdiensten op kantoor plaats. Dit is in coronatijden niet mogelijk maar daar laten wij ons natuurlijk niet door tegenhouden. Daarom komen we bij u 'thuis' langs. Onder het motto elk nadeel heeft z’n voordeel hebben wij bij het LMA een online variant van deze trainingen ontwikkeld en georganiseerd. Eind april 2020 was de eerste.

Online trainingen

Donderdag 23 april 2020 hebben wij voor de omgevingsdiensten een basiscursus AMICE georganiseerd. Als organisator van een online evenement hoop je natuurlijk altijd dat je een mooi aantal deelnemers welkom mag heten en dat was nu ook zeer zeker het geval. Op het hoogte punt waren er  105 deelnemers. Een aantal waar wij als LMA natuurlijk erg over te spreken zijn.

De interactie met de deelnemers verliep gezien de online omgeving en de grote groep iets anders dan normaal. Alle vragen werden namelijk via de chat gesteld maar ook dit heeft z’n voordelen.

Gebrijkelijk is maar één van onze adviseurs aanwezig bij de trainingen op locatie. Bij deze online trainingen kunnen meerdere adviseurs hun verschillende expertises inzetten bij het beantwoorden van de vragen. Het resultaat hiervan was dat wij nog beter onze deelnemers konden ondersteunen. Tijdens het afsluiten van de sessie, lazen we in de reacties van de chat dat de deelnemers ook erg tevreden waren.

Wegens succes verlengd

Na het succes van deze eerste training kwam het verzoek om ook een gevorderden training te organiseren. Op donderdag 14 mei 2020 is er daarom een meer gespecialiseerde cursus gegeven over de Flexibele Querytool (Easyquery). Deze tool stelt de gebruiker onder andere in staat om verschillende gegevens uit AMICE in een overzicht te combineren. Met een groep van meer dan 30 geïnteresseerde aanwezigen was ook deze training een succes.

Webinars

De komende maanden blijft het LMA doorgaan met het organiseren van deze online webinars en trainingen. Hierbij zullen onderwerpen als de circulaire economie, asbest en branche-profielen de revue passeren. We houden u via de site op de hoogte van de exacte data.