LMA op Schakeldag: Samenwerken is Onmisbaar

Gepubliceerd 27 juni 2019

Samenwerken is noodzakelijk bij handhaving. Dat was de strekking van de sessie op de Schakeldag van het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA), met DCMR en politie.

Tactische analyse E-waste

LMA werkt samen met DCMR, de politie, Omgevingsdienst Rivierenland en ILT aan de Tactische analyse E-waste. Dit is een onderzoek naar elektronisch afval. Omgevingsdiensten en inspectiediensten (ILT en ISZW) kunnen met het onderzoek veel eenvoudiger misstanden met E-waste aan het licht te brengen. Zo kunnen de diensten ook effectiever handhaven. Eind 2019 levert het onderzoek de eerste resultaten op.

Nieuwe samenwerking

De uitkomsten van het onderzoek kunnen een  inspiratiebron zijn om ook de samenwerking te zoeken met het LMA. Er zijn namelijk veel meer onderwerpen waarbij toezicht en handhaving kunnen verbeteren door samen te werken.

In 2020 verwacht het LMA  vergelijkbare onderzoeken naar andere onderwerpen. Of het nu gaat om tactische of strategische analyses: samen optrekken met andere diensten maakt de analyses en de uiteindelijke implementatie van de uitkomsten van de analyse effectiever.

Heeft u interesse of suggesties voor onderwerpen? Neem contact op met de helpdesk.