LMA introduceert inhouse trainingen

Gepubliceerd 29 april 2016

De trainingen die het LMA gratis verzorgt voor omgevingsdiensten zijn populair. Diverse trainingen zijn in korte tijd volgeboekt. Het LMA anticipeert hierop met het inplannen van extra trainingsdagen en het aanbieden van gratis inhouse trainingen voor omgevingsdiensten.

Per training is plaats voor maximaal 20 deelnemers. “Dat is al vrij fors”, zegt Hans Neele van het LMA. “Als we de groepen nog groter maken, dan gaat dat ten koste van de persoonlijke aandacht. De trainingen zijn juist ook bedoeld om individuele vragen te beantwoorden.”

Nieuw: inhouse trainingen

In reactie op de populariteit van de trainingen introduceert het LMA nu inhouse trainingen. Neele: “Elke omgevingsdienst kan deze vanaf nu aanvragen. Voorwaarde is wel dat er minimaal 12 deelnemers zijn.”

Basiscursus populair

Het inhouse aanbod is gelijk aan het reguliere trainingsaanbod. Neele verwacht vooral vraag naar de basiscursus AMICE. “Deze start met een blokje theorie, waarin de verplichtingen uit het Besluit melden aan de orde komen. Dit geeft inzicht in de waarde van gegevens in AMICE. Vervolgens werken deelnemers in AMICE aan de hand van casussen.”

Alle trainingen gratis

Zowel de reguliere als de inhouse trainingen zijn gratis voor omgevingsdiensten. Voor medewerkers van overige overheden geldt een dagvergoeding. Bij het aanmelden kan dit voor verwarring zorgen, omdat de indruk wordt gewekt dat er toch een vergoeding geldt. De aanmeldprocedure wordt daarom nog aangepast.

Inhouse training aanvragen

Wilt u voor uw omgevingsdienst een inhouse training aanvragen? Neem dan contact op met Hans Neele, via hans.neele@rws.nl of 06 21 14 99 06.