Instructievideo's voor handhavers staan online

Gepubliceerd 9 juli 2018

Sinds kort staan er Instructievideo's voor handhavers in AMICE. Deze instructievideo's moeten het makkelijker maken om zaken op te zoeken. Bovendien wordt er ook advies gegeven hoe de resultaten met een draaitabel te bewerken zijn in Excel.

Sneller vinden wat u zoekt

Het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA) heeft recent 5 Instructievideo's in AMICE gezet om handhavers op weg te helpen. Met de verschillende type rapportages in AMICE kan je op meerdere manieren zoeken naar informatie over handelingen met afval. De instructievideo's moeten handhavers sneller op het juiste spoor brengen.

Rapportagesoorten en een draaitabel maken

Wilt u zoeken op een specifiek afvalstroomnummer? Wilt u weten wat voor afval er is vrijgekomen bij een ontdoener? Of bent u juist op zoek naar informatie over de hoeveelheid aan ontvangen afval bij een inrichting die zelf meldt in AMICE? Voor al deze zoekvragen is er een instructievideo beschikbaar.

Ook is er een instructievideo gemaakt die in grote lijnen toont hoe u met een draaitabel in Excel, grote databestanden kan bewerken. Handig als u een rapportageverzoek van vele honderden of duizenden regels oplevert.

Instructievideo's bekijken

Als u de instructievideo's wilt bekijken in AMICE, dan klikt u in AMICE op 'Rapportages'. Klik vervolgens op de verschillende vraagtekens.

Vragen?

Heeft u een complex rapportage-verzoek, bijvoorbeeld over meerdere inrichtingen of misschien wel een compleet werkgebied? Op onze website kunt u complexe rapportageverzoeken indienen.

Mocht u nog vragen hebben over AMICE en de rapportagemogelijkheden?
Neem dan contact op met ons per email: helpdesk@lma.nl. Of bel met onze helpdesk: (088) 797 71 02.