AMICE beschikbaar in nieuw jasje

Gepubliceerd 9 juni 2021

Aan al het moois komt een eind. Zo ook aan de vertrouwde paarse kleur die jullie van ons gewend zijn. Wij hebben AMICE namelijk aan laten sluiten op de rijkshuisstijl.

Wijzigingen

Achter de schermen zijn wij constant bezig met het up-to-date houden en vernieuwen van AMICE. Over het algemeen vallen deze wijzigingen alleen op bij het gebruik van specifieke pagina's en functies. Maar bij deze update zult u dit bijna overal op de website merken.

Uitgangspunten zijn dat de schermen zoveel mogelijk hetzelfde blijven. U vindt in het nieuwe ontwerp daarom dezelfde velden en knoppen. Ze krijgen alleen een andere kleur. Andere uitgangspunten van het project zijn dat de website beter werkt op mobiele schermen, en beter voldoet aan de toegankelijkheidseisen.

Homepage AMICE melder
Nieuwe kleuren thuispagina melder

Uitzonderingen

Vanwege het aansluiten op nieuwe wet- en regelgeving, zal er eind 2021 een grote wijziging in AMICE plaatsvinden. Daarom zijn enkele pagina's nog beschikbaar in de oude kleuren. Het gaat hier bijvoorbeeld om de pagina voor het aanvragen van bedrijfsnummers (voor melders) en signaleringen (voor handhavers). Deze pagina's zullen op een later moment aangepast worden. Aan het melden middels XML verandert met deze release niets.

AMICE meldingen scherm
Nieuw kleurenschema AMICE meldingen scherm

Onderhoud

Het onderhoud is uitgevoerd op 17 juni tussen 17:00 en 19:30. Wij danken u voor uw begrip en medewerking rond deze downtime.