Gevorderden: besluit melden en AMICE/Easyquery

Introductie

Deze training is bedoeld voor handhavers die ervaring hebben met AMICE. U krijgt inzicht wanneer bedrijven moeten melden bij het LMA. Ook is er veel aandacht voor de toepassing van meldgegevens bij toezicht, handhaving en analyse. Samen met de trainer staat u stil bij de mogelijkheden die de query-tool Easyquery hiervoor biedt.

Doel van de training

Tijdens de training ‘Besluit melden en AMICE/Easyquery’ leert u hoe u AMICE en Easyquery kunt inzetten om tot in detail inzicht te krijgen in wat er met afval is gebeurd.

Voor wie

De training is bedoeld voor toezichthouders, handhavers of informatie-analisten die ervaring hebben met de Wet Milieubeheer en het Besluit Omgevingsrecht. Uiteraard is het van belang dat zij in hun werk in aanraking komen met toezicht op (afval)stoffen. Enige ervaring met MS Excel kan handig zijn. Belangrijk is dat u beschikt over een e-herkenningsmiddel met ten minste veiligheidsniveau 2+ en toegang tot AMICE.

Resultaat

  • Kennis van de belangrijkste verplichtingen uit het Besluit melden.
  • Weten hoe u begeleidingsformulieren in de praktijk kunt beoordelen.
  • Duidelijkheid wanneer de Inzamelaarsregeling of Route-inzameling mag worden gebruikt.
  • In staat om analyses uit te voeren met de meldgegevens uit AMICE, zodat u voor een controle tot in detail wat er met (afval)stoffen is gebeurd op de inrichting in kwestie.
  • In staat om te analyseren welke (afval)stoffen in uw regio wel vrijkomen en welke niet.
  • In staat om te achterhalen wat er met die (afval)stoffen gebeurt en waar deze heen gaan.

Programma

Tijdens de cursus krijgt u uitleg over de verplichtingen van bedrijven op grond van het Besluit melden. De cursus focust daarnaast vooral op het achterhalen van de afvalstoffen die een inrichting in en uit zijn gegaan. Tijdens de training is volop gelegenheid voor discussie en uitleg. U kunt eigen casuïstiek inbrengen.

Trainingsdata

Deze training wordt gegeven op:

  • Dinsdag 28 maart 2017
  • Dinsdag 20 juni 2017
  • Donderdag 26 oktober 2017
  • Donderdag 16 november 2017

De trainingen starten om 09.30 en duren tot 16.00 uur. De training vindt plaats bij Rijkswaterstaat in gebouw Westraven in Utrecht.

Nu gratis inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor deze training? Dat kan via de volgende link: inschrijven.
Deelname is gratis voor medewerkers van omgevingsdiensten.

Een vraag over deze training? Stel hem gerust aan Hans Neele, via hans.neele@rws.nl of 06 21 14 99 06.