LET OP: vanaf 1 september inloggen op AMICE met eHerkenning

Vanaf 1 september 2015 heeft u een eHerkenning account nodig om in te loggen op het AMICE webportaal van het LMA. Het LMA trekt uw huidige certificaat dan in.

Uit onze gegevens blijkt dat u nog geen eHerkenning account heeft. Vraag het snel aan! Een eHerkenning account aanvragen kan namelijk een paar weken duren. Heeft u nog geen eHerkenning account aangevraagd voor AMICE? Lees dan snel verder.

Stappenplan inloggen met eHerkenning

  • Ga naar de website eHerkenning en bepaal bij welke aanbieder u eHerkenning wilt aanvragen. Op de website van eHerkenning leest u waarop u moet letten bij de aanschaf.
  • Voor AMICE heeft u eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau EH2+ of hoger nodig.
  • Leg vast welke medewerker u voor AMICE machtigt. Hoe u de machtiging regelt, leest u op de website van eHerkenning.
  • Heeft u uw eHerkenningsmiddel ontvangen? Log dan zo snel mogelijk in op AMICE.
  • AMICE herkent u als een nieuwe gebruiker. U voert eenmalig een aantal gegevens in en stuurt een werkgeversverklaring op. Dit geldt niet voor Omgevingsdiensten.
  • U krijgt daarna een retourmail met een verklaring die al zoveel mogelijk is ingevuld. Deze laat u ondertekenen en stuurt u terug.
  • Met deze gegevens geven wij u weer de juiste rechten om met het AMICE systeem te kunnen werken. U krijgt een tweede mail van ons als dat is gebeurd.
  • Log daarna zo snel mogelijk in op AMICE om te controleren of alles werkt. U kunt nu niet meer inloggen met uw huidige certificaat.

Melden met andere meldsoftware

Meldt u met andere meldsoftware dan AMICE? Ook dan heeft u vanaf 1 september 2015 een gebruikersaccount met eHerkenning nodig. U moet daarvoor dezelfde stappen zetten als hierboven. Pas daarna kan u met uw huidige certificaat en uw meldsoftware blijven melden. U kan alleen niet meer inloggen met het certificaat op het AMICE webportaal.

Meer informatie

Kijk op de LMA website voor meer informatie over inloggen met eHerkenning. Of lees de veel gestelde vragen over de overgang van AMICE op eHerkenning. U kunt ook contact opnemen met de helpdesk van LMA.