Nog 11 dagen om over te stappen op eHerkenning

Uit onze gegevens blijkt dat u nog geen eHerkenning account heeft. U behoort tot de kleine groep AMICE gebruikers die nog steeds inlogt met een certificaat. Vanaf 1 september 2015 kan dat niet meer. U kunt dan alleen nog inloggen met een eHerkenning account. Dit geldt ook als u meldt met eigen software.

Wilt u toegang tot AMICE behouden? Vraag dan snel een eHerkenning account aan! Houdt er rekening mee dat dit een paar weken kan duren.
Lees snel verder welke stappen u moet nemen. Veel AMICE gebruikers zijn u al voorgegaan.

Stappenplan aanvragen eHerkenning account voor AMICE

  • Ga naar de website eHerkenning en bepaal bij welke aanbieder u eHerkenning wilt aanvragen. Op deze website leest u waarop u moet letten bij de aanschaf.
  • Voor AMICE heeft u eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau EH2+ of hoger nodig.
  • Leg vast welke medewerker voor AMICE wordt gemachtigd. Hoe u de machtiging regelt, leest u op de website van eHerkenning.
  • Heeft u uw eHerkenningsmiddel ontvangen? Log dan zo snel mogelijk in op AMICE.
  • AMICE herkent u als een nieuwe gebruiker. U voert eenmalig een aantal gegevens in en stuurt een werkgeversverklaring op. Dit geldt niet voor Omgevingsdiensten.
  • U krijgt daarna een retourmail met een verklaring die al zoveel mogelijk is ingevuld. Deze laat u ondertekenen en stuurt u terug.
  • Met deze gegevens geven wij u weer de juiste rechten om met het AMICE systeem te kunnen werken. U krijgt een tweede mail van ons als dat is gebeurd.
  • Log daarna zo snel mogelijk in op AMICE om te controleren of alles werkt. U kunt nu niet meer inloggen met uw huidige certificaat.

Melden met eigen meldsoftware

Meldt u met andere meldsoftware dan AMICE? Ook dan heeft u vanaf 1 september 2015 een gebruikersaccount met eHerkenning nodig. U volgt daarvoor bovenstaand stappenplan. Pas daarna kunt u met uw huidige certificaat en uw meldsoftware blijven melden. U kunt alleen niet meer inloggen met het certificaat op het AMICE webportaal.

Meer informatie

Kijk op de LMA website voor meer informatie en de veel gestelde vragen over de overgang van AMICE op eHerkenning. U kunt ook contact opnemen met de helpdesk van LMA.