Home > Nieuws > Overgangstermijn

De publicatie van het gewijzigde Besluit melden zal naar verwachting pas in week 45 (8-12 november 2010) plaats gaan vinden. De termijn waarop bedrijven moeten overstappen op de nieuwe begeleidingsbrief (1 februari 2011) wordt daardoor steeds korter en heeft geleid tot vragen uit het werkveld.

Op 4 november 2010 heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (voorheen VROM) ingestemd met een verzoek van de brancheverenigingen om de termijn voor het gebruik van de oude begeleidingsbrieven te verlengen tot 1 mei 2011.

Het gebruik van de nieuwe begeleidingsbrieven is per 1 november 2010 toegestaan en vanaf 1 mei 2011 verplicht. Tot 1 mei 2011 is het dus toegestaan de oude begeleidingsbrieven te gebruiken.

Let op:

De wijziging van het Besluit en de Regeling melden per 1 januari 2011 heeft consequenties voor de verplichtingen met betrekking tot het gebruik (o.a.) van de begeleidingsbrief. De gewijzigde verplichtingen gelden dus ook bij het gebruik van de oude begeleidingsbrief tijdens de (verlengde) overgangstermijn tot 1 mei 2011.

Een overzicht van verschillen tussen de oude en nieuwe verplichtingen vindt u in onze factsheet.

Laatste wijziging van deze pagina | 09-11-10


Congres 'Samen grip op asbest'

Uitnodiging: Samen grip op asbest
Hoe geven we ketentoezicht op asbest samen vorm
24 november 2014, De Fabrique, Utrecht Lees verder...

Problemen met retourberichten opgelost

De problemen met het verzenden van retourberichten vanuit AMICE zijn opgelost. Lees verder...

Nieuwsbrief nr.3 2014

Onlangs hebben wij onze nieuwsbrief nr. 3 2014 verspreid. In deze nieuwsbrief vindt u informatie over onder andere de samenwerking met het Programmateam Ketentoezicht Gelderse Omgevingsdiensten en de start van de pilotprogramma’s Informatie gestuurde handhaving. Lees verder...